Service en garantie

Wat mag je van ons verwachten?

 

Scooterland biedt de beste kwaliteit voor de scherpste prijzen. Toch kan het voorkomen dat een scooter niet meteen perfect is of onverhoopt kapot gaat. Vaak vind je voor kleinere problemen een oplossing in de handleiding van de scooter of op onze website. Uiteraard kun je ook contact opnemen met onze klantenservice.

We kijken natuurlijk of de garantiebepalingen, zoals omschreven in de algemene voorwaarden, op jouw persoonlijke situatie van toepassing zijn en zorgen samen met jou voor een passende oplossing.

 

Minimaal 1 jaar fabrieksgarantie

Scooterland levert uitsluitend scooters van gerenommeerde merken. Deze fabrikanten geven fabrieksgarantie van tenminste 1 jaar op hun producten. Bij sommige merken geldt een standaard fabrieksgarantie van 2 jaar. Je kunt dit terugvinden in de gebruiksaanwijzing van de scooter.

 

Recht op garantie

Een scooter is een motorvoertuig. Dit betekent dat er bepaalde “spelregels” gelden voor het gebruik ervan. Bij de aanvraag van een garantiereparatie wordt door ons beoordeeld of de reden gegrond is.

De reden is gegrond als deze niet veroorzaakt is door:

  • beschadiging door opzet, of door nalatigheid;
  • onoordeelkundig gebruik of nalatig onderhoud;
  • normale slijtage
  • beschadiging door het niet of niet juist in acht nemen van de gebruiksaanwijzing.

Specifiek voor onze scooters gelden een aantal uitsluitingen van elke vorm van garantie. Dit betekent dat je geen recht hebt op garantie indien;

  • de scooter niet, of niet juist, is onderhouden op de voorgeschreven onderhoudsintervallen
  • de scooter is opgevoerd of aangepast met niet originele onderdelen

Garantie is, vanwege slijtage tijdens het gebruik, niet van toepassing op de volgende onderdelen;

  • accu’s, lampen, bougies, zekeringen, banden, kabels, vloeistoffen, rubbers, remblokken en remsegmenten.

 

Gegronde reden

Als de klacht gegrond is, komen alle kosten binnen de garantietermijn voor rekening van Scooterland. Voor de reparatie van de scooter komt onze monteur bij je thuis. De voorrijkosten zijn echter niet inbegrepen, deze kosten word elke keer in rekening gebracht als de monteur langs komt bij u. Scooterland werkt met standaard voorrijkosten van € 50,00 per keer. Voor aflevering van een nieuwe scooter wordt geen voorrijkosten in rekening gebracht die is inbegrepen.